2011. augusztus 29., hétfő

egyedül soha

gyere fel hozzám, nézzünk videót! nyugi, nem olyat, csak pasikat. például őt:



nem értek belőle egy árva szót, a címét is úgy kellett kiszótároznom, és abban sem vagyok biztos, hogy ilyen-e egy jócsávó, avagy sem, ha lány lennék, azért én szeretném ezeket a csontos arcú, ránézésre heroinista, sokat megélteket, azt hiszem. nagyon szeretem ezt a számot, és három éve nem hallottam; úgy kellett utána nyomozni, hogy megtaláljam, mert johan johanssonra emlékeztem, meg arra hogy izlandi, és ez johanra igaz is, csakhogy ő jonathan, és svéd. mindegy, így nem volt könnyű, ez a szám volt a kedvencem a lemezéről, ha esetleg le szeretnéd szedni, ezt figyeld,
egy link
és azt se hittem volna, hogy van klipje. nem valami nagy világmegváltás, de tetszik, az ötlet szerintem jó, a kivitelezés főleg, mindent magaménak érzek, amiben kapucni van, meg gyerek, a limuzint ennek fényében meg lehet bocsátani, de az igazán bosszantó nem ez, hanem az, hogy ott vagy te, a kurva életbe, már elnézést, te, akiről írnom kellett volna harminc napon keresztül, és a te, akiről már csak két napom maradt nem írni, te, akit se megnevezni, se leírni nem merlek, ott állsz, az út szélén, mint ahogy egy effajta, más szemszögből nézve nyálas melegpopzenének csúfolható slágertől elvárható. és nem is utalásféleképpen vagy ott, holdfény, eső, ágy, asztal, tévé, lófene, hanem konkrétan. azt nem mondom meg hogy hol, de ez igazából csak vicc, ha megnézed, megtalálod magad. visszatérve a földhözragadtabb vizekre (földhöz ragad a víz, micsoda képzavar, állat), biztos lesz akinek a magaskultúrális befogadóképességét meghaladja az effajta nyafogós bájolgás, meg ez a szinte már statikus pop alap, de szerintem épp azért kurvajó, amiért a hot chip, vagy a jay jay johanson (apropó, a szeretnék mókázni megvan?), vagy nőkből a robyn, vagy a lyyke li, bár ennyi asszociációval egy kicsit messzire rugaszkodtunk.

és még mindig nézzünk videót, még mindig fiúkat, most viszont egy kicsit másmilyent. tegnap a hülye meteoros sztoriról nem jutott eszembe, pedig akkor kellett volna, alibi posztnak viszont jó a tegnapi alibi alibije is, és nem utolsó sorban ez az animáció zseniális. a jó öreg szexuális nyelvet nem beszélők számára van angol felirat is, de még az angolul se tudók is megértik hamar a lényeget azt hiszem. a vége nem tetszik, az alapötlet viszont baromi jó, írja is valamelyik hozzászóló, hogy mintha kafka novella lenne, tényleg olyan a hangulata. és ehhez tökéletesen illeszkedik a rajzok szín és formavilága is, egyszóval azon kevés dolgok egyike, amiért érdemes az embernek internete, és jutubja lenni, egyébként alig hiszem hogy minden multiplexben ilyenekbe botlanánk. tehát pattogatott kukoricát, és tizenhárom percet előkészíteni, mert megéri:



és ha már itt tartunk, hagy etesselek más kenyerével, ha már én főzni nem tudok, maradjunk ugyanennél a fickónál, egy nem kevésbé zseniális, sőt, bizonyos szempontból ennél is nagyobbat ütő - szó szerint - animációt is hagy ajánljak kedves figyelmedbe, ehun e, pár sorral lejjebb, nyugi, ide popcorn se kell, és négy perc is elég, cserébe egy annyira találó szociál tanmesét figyelhetünk meg, hogy öröm nézni:



cserébe ezzel kívánok nyugodalmas jó éjszakát, reggelt, napot, estét, és egyéb ordas közhelyeket, a mai nap is elszelelt / ezerötnél több ma se telt, ennél biztos hogy jobb lesz a holnap, mondjuk nem lesz nehéz.

Nincsenek megjegyzések: