2010. december 1., szerda

röyksopp - örkény - vision of grotesk

december, decibel, bevásárlóközpontosat játszok; ünnepi akció, avagy innentől minden napra egy zene. ez az ajándékok hónapja meg minden. arra kíváncsi leszek, hogy tudom majd betartani, lesz e időm, energiám, ötletem, mittudomén minderre, de jó hogy megint kell valami tartás - nyolc óra munka, nyolc óra blogozás, nyolc óra szórakozás - meg hogy nincs panaszkodás, lelkizés, nyávogás, fúj, ehelyett: diszkó! nem álmodok én többet veled, hanem péntek este a füledbe súgom hogy: egy ilyen lánynak a, ja nem, nem azt súgom a füledbe, hanem hogy táááááááncolj, gyere tááááncolj még, ez az éjszkaa, oké abbahagyom. ez külön öröm, hogy kénytelen (sic!) leszek rövid lenni.
az első a tegnapi szabadnapom (már ha a táppénz az) eredménye, ilyenkor bezzeg ilyen hülyeségekkel izélem el az időt, és egyben az első soundcloudos cuccom is, íme:

Vision of Grotesk by enigmapanda

az egyik kedvenc örkényem, igaz, majd az összes többi is kedvenc, és az egyik kedvenc röyksoppom is, bár abból is van még pár. a gomba arcok jófejek, még annó megjelentették instrumentálisban a vision one-t, azzal a vicces szöveggel, hogy tudják hogy a fanok úgyis bootlegeket akarnak gyártani, hátha így legalább könnyebb lesz. és tényleg, csak úgy viccből elkezdtem nézegetni hogy mi passzolna rá, és ez az örkény valami zseniális, némi hülyéskedés után akkor jön be az akkordbontás, amikor elkezd felfele esni a hó, a lányok, ó ezek a lányok, hogy kapkodnak, és a hideg sör se jön rosszul, főleg temetés előtt. érdekes hogy a cédés, hangoskönyves verzióban nem mondja 'helyesen' mácsai hogy a rös tlopasc nessirf ' sőt meg se magyarázza mi az, bezzeg a darvas, az viszont túl gyorsan mondja az egészet, nem jött volna ki ilyen jól zenére. szóval a bakelites hülyéskedés az a darvasi verzió, a többi a jó öreg mácsai. a lefele nyílra kattintva le is tudod szedni, és remélem hogy legalább egy mosolyt kicsikar belőled a fordított világ, mielőtt engedelmesen kiegyenesedsz, és emelt fővel siratni kezded kedves hallottaidat.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez olyan lenyűgözően jó hír,a december is, meg a zenei ajándékok is,hogy az ember kénytelen egymás után 3szor meghallgatni ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=xYBm6GFEkdw&NR=1

kicsit befigyel a playback,de a miénk..
szerencse,hogy utána le lehet öblíteni egy minőségi irodalmi gasztroélménnyel