2010. december 6., hétfő

louis aguilar - six feet under

hát igen. ez most egy nagyon nehéz időszak a halálodban - mondja az imre. igaza lehet. eljött a december, ugye, és most már nagyon erőteljesen kirajzolódnak a végek, a változások, szürkék, és sűrűk, mint az ég, hamar sötétedik, és én még mindig, már megint, félek. annyira nem, persze, csak a szívben, ott mélyen bent, van valami savas, vasúti sín ízű érzés, nem is értem, hogy tanultam meg én ennyire szorongani. minden okom megvan rá, sok ez a minden ok, bár lenne egy okom amiért nem, bár nem mindegyik ok lenne, csak úgy magától, lebegne a levegőben: de okká válik minden, okozattá, és egyszerre csak a könnyű lufikból, amiket a kezemben szorongatok, kipukkadt okok lesznek, minden okom megvan, írom, és tényleg, mindenre minden okom megvan, borzalmas, vegyétek el az okaimat.

minden okom megvan rá hogy szeressem, hogy halálomig szeressem, mondta chan chu, csak egyetlen okot mondjatok, amiért ne, és szeretni fogom, a halálomig szeretni.

hat láb mélyen vagyok tehát, így íme a zene. van egy netlabel, bad panda a neve, már csak ezért is szeretni kell; a logójukból csinálni fogok egyszer egy pólót, de ez most nem lényeg. minden hétfőn adnak ingyen egy számot, egy régi régi, majd egy évvel ezelőtti hétfőt szeretnék most bemutatni, mert tegnap meghallgattam, és gyakorlatilag azóta hallgatom. louis aguilarnak hívják a fickót, 20 éves (!), és olyan hangja van mint egy ezeréves cowboynak. mindenféle infót megtaláltok róla a badpandán itt, többek között a számot is letölthetitek. hét perces, gitárhúrok közötti zuhanás, lépésben tartott lovakkal a szakadék felé. elképesztő erejű szám, azt hiszem ha van a folk kifejezésnek és stílusnak értelme, hát ilyenkor biztos, ezzel kurvaerős szívszálakat lehet megszaggatni, pedig csak pár gyengéd gitárhúr. nem elég egyszer meghallgatni, és nem egy vidám szerzemény, meg érdemes a szövegére figyelni, mi a fenét mondjak még. tetováló művész akar lenni az arc, most mond meg, amikor ilyen számokat ír; ezt a számot úgy ahogy van, magamra húznám egyébként. igazából nem tudok annyit és úgy írni, amit elmond ez a szám, hét percben; a hangulat, ez a lépésben sétáló ló, háttérben a hótól duzzadó viharfelhők, előttem a szakadék, gitár a kezemben, nesze neked szorongás, a kurva anyád, kiénekelnek. van egy lemeze is a csávónak, illetve több, fele királyságom, meg márványszőrű, szakadékba esett lovam a jutalma annak, aki megszerzi. ha már itt tartunk, van ennek a bad panda recordsnak egy még meg nem jelent samplere (kicsit vicces a megjelenésről beszélni, amikor ingyenes, de csak nyolcadikán, azaz két nap múlva fogják felrakni), amit letölthetsz innen, ezen többek között ez a six feet under is megtalálható, rövidítve, velősebben, zseniális. ha meg már itt tartunk, akkor van egy másik netlabel is, a skeksis, ők is ingyenesek, persze, és ők meg válogatnak, az elég beszédes, kisvárosi altatók című válogatásukon többek között ez a szám is rajta van, az our ceasing voice nyári akusztikusával egyetemben, amit már emlegettem itt, hogy mennyire, és még mindig, sőt, a következő mixemen rajta kéne legyen, meg minden, szóval ezt a válogatást is érdemes magunkénak tudni, itt tehetjük ezt meg. tehát minden ingyenes, a halál is, marci fiú, dicső fiú, léptet fakó lován.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

- a helyükre kell tenni a dolgokat - mondta valaki chan chunak.
- a dolgok a helyükön vannak - felelte chan chu -, a helyeket kell a helyükre tenni, a helyek nincsenek a helyükön, a helyek azonban - és itt fölemelte a mutatóujját - helyretehetetlenek.