2010. február 5., péntek

változatok egy hévvonalra 5

volt akinek már az elején, neki csak a kopaszigát körül, szentendrére viszont mindenkinek feltűnt.
ez a hév nem áll meg! nevezte néven valaki a jelenséget.
volt némi ijedtség, a hangosbemondó meg persze hallgatott. megállás nélkül ment szentendrére, ott megállás nélkül megfordult (te meg tudsz fordulni megállás nélkül? - a szerk.), és még mindig megállás nélkül ment el batthyányiig, aztán megint megállás nélkül, és így tovább, a többit már tudod.
páran rosszul lettek, egy nő hisztériás rohamot kapott, az egyik ember állította, hogy olvasott már ilyenről, és ez a maják miatt van, megint másik mérnökként tudományos magyarázatokat osztogatott, és többen pedig politikai összeesküvést láttak a dologban.
elképesztő, hova jut még ez az ország! mondta egy idősebb úr.
persze ő is ott ült, persze írt, hol máshol ült volna, mi mást csinálhatott volna.
arra eszmélt, hogy odaült elé egy lány - páran voltak csak a kocsiban, fiatalnak ők ketten minősültek csak - majd elkezdi zavarni:
nem nagyon tetszel nekem mondta. elég bénának tűnsz. aki meg ennyit ír, az meg biztosan töketlen tette még hozzá.
ő is végignézett a lányon. nem volt valami szép, sőt. a stílusa se tetszett. és a körmei; ezüstszínűek voltak! (jézusom! - a szerk.) ezeket el is mondta a lánynak, annyit tett még hozzá, hogy az pedig nem igaz, hogy sokat ír, hiszen eddig csak egy mondatot írt le, azt meg is mutatta neki:
úgysincs értelme semminek.
hát ezaz! kiáltott fel a lány. legyünk gyorsan boldogok mondta, és már ott ült az ölében. ő túl szofisztikáltnak tartotta magát ehhez, ezért rámutatott olyan alapvető problémákra, miszerint hogy nem is tetszenek egymásnak, de tényleg nem, egyébként is egy héven ülnek, ami nem áll meg soha, ésatöbbi.
boldognak lenni úgy a legegyszerűbb, ha nem mindenből jár a legjobb; igen, például rád gondolok. és boldognak lenni úgy lényegesen egyszerűbb, ha még meg se tudunk állni benne.
ennyit mondott a lány. és azt tette még hozzá:
nyugi, a körömlakk pár kanyar után úgyis lekopik.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

tudod, ezek a hévvonalas párperceseid
iszonyatosan tetszenek. tényleg.
ha a füzéredet már elég késznek találod, és a végállomás is meglesz, igazán megpróbálhatnád megjelentetni.
;)

r.

Névtelen írta...

egyébkén tényleg