2008. július 4., péntek

fidula in slippery slope

fidula azt írta oda hogy nem tud írni. de fidula mit írjon ide? miért kell írnia fidulának, egyáltalán? de mi mást csinálhatna fidula, ha elment a lány? - (ezt csak a rím miatt írtam ide!) egyébként is, fidula beszélni akar veled marci. csakhogy én nem akarok beszélni fidulával, ezért írok most blogot.

nézzük csak:
'kedves fidula, jól vagyok. (lófasz) minden rendben, a sulinak vége, (hát persze) itt a nyár (na ez legalább). sokat vagyok gödöllőn mostanában (hol a határ?), azért nem találkozunk (fosok tőled basszus, mint mindentől amihez közöm van), az egészségi állapotom jó (csak elkezdtem sántítani), anyagilag sincs baj (300 forint, de legalább az új szabály szerint felfelé kerekítve - valójában 295), anyámmal szokás szerint szélsőséges a viszonyunk (anya, nézd, jaj, már kész megint ez is), az emberi kapcsolataim ziláltak, de legalább épületesek (jaj dorfman). remélem veled minden rendben, (hogyapicsába ne, azért vagy fidula), és írsz majd (de nem tudsz írni), üdvözöl:
marci.

te buzi vagy marci. üdv: fidula.

tulajdonképpen ezért találták ki a blogokat, nem? jójáték. marcika ül a sarokba, és egymásba rakja az építő kockáit. anyám, amikor még az volt aki már nem, naplót (tudod, papírblog, őskor) vezetett a marcika dolgairól, másfél éves koráig. ilyenek vannak benne, ezt figyeld:

VIII. 22 (15 hónapos) (tehát 83at írunk - a szerk):
'gabi építőkockát (ritkán) egymásra illeszti. dobozt kinyit. hintőporos doboz csavaros tetejét visszahelyezi - ha rászorul, nem tudja levenni, ugyanez a cumisüveg tetejével. lapáttal a játék alá nyúl, majhd a lapátról legurítja a játékot. kanállal belenyúl az ételbe és a szájához viszi, kiszürcsöli, az ételt. darabos ételnél ugyanígy, csak azt kézzel. fotelba, ágyra, kocsi hátsó ülésére önállóan felmászik és leül... etetőszék pad részébe - hátulról egyedül bemászik. kifelé kis segítséggel. lépcsőről (bejárati ajtónál) önállóan, állva belép. felfelé négykézláb mászik. emeleti lépcsőre fölfelé négykézláb, lefelé fenéken csúszva vagy egy kézzel támaszkodva, ha valaki fogja a másik kezét megy. kezét, lábát öltözködésnél odanyújtja, néha teljesen egyedül emeli pl a lábát,ha állva levesszük a nadrágját. 'kényelmesen', hosszú ideig gugol - kádban is, úgy tűnik ez a kedvenc testartása. mesekönyben felismeri és 'megnevezi' a kutyát (va-va), cicát (cisz), bocit (bú), fecskét (tete vagy kecs), kacsát, kakast (tata). tudja hogy a baba (baba kimondva is) többféle lehet, ugyanígy a kutya és a cica is. felismeri a nyuszit, a cinit (egér) bizonytalan sziszegő hangokkal megnevezi (gyakoroltam édesanyám a későbbi kommunikációmat - a szerk). tudja hogy mi van akkor, ha bekakil (pfuj!), ugyanígy 'szólítja' a bilit, a wct, és a pisis pelenkát is. előveszi a bilit ráül - néha sikerül a dolog. félálmában mondja, ha kéri a cumisüveget, hogy 'inni', egyébként csak azt hogy addá (adjál). megérti ha elmegyünk (pápá), vagy valaki elmegy'
ésígytovább.

szabadjon minden cinizmus nélkül megjegyezzem, hogy nem fejlődtem valami sokat az elmúlt évek alatt. különös tekintettel a kajás részre. lassan eljutok odáig, hogy a lépcsős rész is hasonló lesz, aztán már csak a pfúj van hátra. alig várom hogy az élet ezekből álljon: addá! pfúj! pápá!. ez az esszencia.

a filozófikusmarcus most elmerengene azon, hogy milyen nehéz is, hogy onnan (anyám naplót ír) ide (anyám sír) jutottunk, de küldjük most inkább el a filozófikusmarcust a picsába, ott úgyis nagyobb biztonságban van. tehát menj marcus (tefilozófikus!) a picsába. na, ezaz.

egyébként van egy angol kifejezés arra, hogy vagyok, ezt figyeld: 'slippery slope'. ezt mond ki selypítve, és a közelébe jársz annak, hogy hol vagyok. a slope szerinted is hajaz a szopásra? dorfmannál (jaj dorfman!) néztük a marilyn manson könyvét, ahol fejtegeti, hogy miszerint tudhatod meg hogy buzi vagy-e (szerintem csak simán hallgas sickratmant baze). az hogy ha michael stipe egy légtérben vagy veled, akkor biztos, az még csak vicces. az a fejtegetése, hogy a wicked game nézése közben nem áll fel, akkor is, az még csak csak; szerinte viszont, ha egy férfi farka van a szádban (tulajdonképpen miért beszélek erről?) és nem élvezed, akkor heteró vagy. ha viszont élvezed, akkor buktad ezt a heteró projektet.

marci. ugye nem vagy buzi? üdv: fidula.

egyébként nem, fidula, nem, bár nem vettem még kézbe (szájba, fúj!) a bizonyítást. ugye. ilyeneket kell írogatni, nem naplót basszus. vagy szigorúan csak a lényeget: addá, pfúj, pápá! tulajdonképpen ez van most is, mint akkor. indulok, megyek, stoppolok valamerre. lehetőleg visszafele, csak arra sose mennek. szerintem velem jön fidula is, mert úgyse tud írni, és mi mást csinálhatna egyáltalán, ha elment a lány (csak rím!)?

közben talán elmondom neki, amit nem írtam ide le.



rámjött a kajánság, és ezúttal kérdezem a kedves mansont (hogy lehetsz marilin bazdmeg?), hogy tulajdonképpen a heteró bizonyításos felállás (!) melyik félre vonatkozik? mármint a lánytól, vagy a pasitól? bár nekem ez az isaak figura nem jön be.

Nincsenek megjegyzések: