2008. június 2., hétfő

adem: takes


van új adem lemez! a dorfmannak megvan, és nem adja oda! ezért bosszúból én adom oda mindenkinek.

adem egy állat, bár férfi hangja van, és ilyen délutánokat végig izélős (vizsgaidőszakban vajon mire gondolhatok?) cuccokat csinál. csilingelés, bitliszes verzék, és dallamok, gitár, és elektronika, de csak a szelíden prüttyögő fajtából. hangulatra kings of conveniencet lehetne mondani, vagy a folkos oldalról devendrát, messzebbről akár tom waitsot (atitűd), vagy jeff buckleyt.

az egyébként firdge-ben basszusgitározó emberkének eddig két lemeze volt, a homesongs meg a love and other planets, azon a launch yourself four tet remixet is kapott (naná, mert label társ, dominós mind a kettő), ő csinálta a legjobb covert a buckley testvérek tribütjén (dream brothers), újraírta a siát, feldolgozta az explosions in the skyt, dolgozott együtt vashti bunyannal (!), megcsinálta az e sorok írója szerinti egyik legjobb remixet, amit valaha csináltak (lunz), és ha már így belejött az által értelmezésekbe, kijött a harmadik lemezzel, amin csak feldolgozások (coverek) vannak, és stílszerűen a takes címet kapta.

olyanokkal izél (lásd vizsgaidőszak) mint pj harvey (oh my lover), björk (unravel), aphex twin (to cure a weakling child & boy / girl song), lisa germano (slide), low (laser beam) és a satöbbik, és elég jól csinálja (mármint azt nem tudom, de a számok jók). nem csak a szelekció érdekes (értékes), - bár ademtől végülis meg se lepődünk már azon, hogy két aphex twin számot is feldolgoz a saját szakálára/hangjára) hanem a hangulat is; belassult tábortűznél ülünk, felettünk a csillagok, és hozzánk szelidül a smashing pumkins éppúgy mint a deus, ilyen pillanat pedig nem sok van az ember életében. nyári éjszakákra amúgy is tökéletes, amikor gyertyafénynél lehet nézni, ahogy özönlenek be a szúnyogok.

aki emlékszik a lunztól a lunzra, adem féle lunzban, az kábé tudja mire számíthat, a többiek meg azzal kezdjék, aztán ezzel.

Nincsenek megjegyzések: