2009. október 8., csütörtök

mese, részemről írott dvdn

zuhanás

szerencsés voltam, ezt a filmet úgy néztem meg, hogy szart se tudtam róla, ráadásul nem is a moziünnepen; éljen. ezért tessék írott dvdken filmet nézni. most meg pár perccel a film után döbbenve olvasok hideget, meg meleget, és persze a legtöbbnek köze nincs ahhoz, ahogy én láttam, biztos az írott dvd az oka, moziban lehet minden más. és baromira örülök, hogy csak utólag lettem okosabb, mert így bizony nekem ez egészen nagy élmény volt, pedig az okosok szerint nem igazán szabadott volna. tehát tessék kiírni valahogy ezt a filmet (szólj a mesinek, neki van egy csomó ötforintos dvdje), megnézni valahol, és csak aztán tovább olvasni, márha érdekel még akkor persze, meg amúgy is. egyébként is tök jó idő van, fenének ülsz a gép előtt.

asszondja a narancs pl, és én a kövesnek majdnem mindig hiszek, hogy kész paradicsommadár a rendező; ebben igaza lehet. az előző filmje a sejt, tényleg egy szépen kifestett kifestő volt, én haragudtam is rá, bár eredeti dvdn láttam, lehet az volt a baj. a hatásvadászatot csak a lányokon vagy leírva szeretem, de akárki akármit mond, az is művészet, ha jól csinálják. a sejttel pont az volt a gond, ami viszont tetszik itt; hogy nem adott a látványon kívül semmit, üres fejű gyönyörűségnek tűnt, hiába akart nagyokat mondani, de a zuhanás meg már nem csak szép, okos is, én megettem mindent, amit mond, pedig úgy mondja, hogy mutatja a tenyerével hogy ne higyj neki, hazudik. hiszen igazi mesét látunk, tokkal, vonóval, lóval, szerecsennel, banditával, gonosszal, jóval, és persze pár királylánnyal is, ahogy illik. és naná hogy nem igaz semmi, még tanulság sincs, az egész csak arra jó, hogy egy kislány hozzon a kiégett kaszkadőrnek gyógyszereket. és hogy ez tényleg egy cseppet sem eredeti. de ki nem szarja le? bakker, közben mesélnek nekünk, mi leszünk a kislány, és úgy látjuk, hallgatjuk a mesét, szájtátva, ahogy már olyan rég elfelejtettünk mesét hallgatni; anyu ült az ágy előtt, és nem szabadott becsuknia a szobaajtót, hogy lássuk, amikor jönnek a farkasok. a mese gyönyörű, persze hogy hatásvadász, de gyönyörű, persze hogy az érzelmeidre hat, de amíg vannak érzelmeid, ez annyira nem baj, persze hogy giccses, meg minden, de ha egyszer máshogy nem lehet királylányt szabadítani, gonosz fekete izékkel kardozni, mindenféle naplementékbe lovagolni? egyébként is, mi vagyunk túl felnőttek.

ráadásul folyton megállítják a mesét, hogy megmutassák a másik mesét, a valóságot, a kórházat, a törött karú munkáskislányt, az élni nem akaró kaszkadőrt, a korszakot, és mindazt a csúnya, valóságos dolgot, amire jobb híján azt mondjuk hogy az élet. olvasom, hogy sokan ezért is bántják a filmet, hogy ez gyenge, meg láttak már ilyet, meg ilyesmi; baromság. persze hogy láttak már ilyet. persze hogy gyenge. ezt se kellene ilyen komolyan venni. azt már inkább, hogy a kislány elképesztően zseniális, mint a kislányok általában. simán lejátszik mindenkit, talán csak azért nem tűnik fel nagyon, mert itt a nagy csúnya felnőttek is gyerekekként kardoznak a mese részben, a valósággal meg úgyse tud senki mit kezdeni. a rendező se, a főszereplő se, a kislány se, a néző se, de mint mindig, most se ez az, ami igazán lényeg. jézusom, csak te hiányzol innen, kisherceg: ami igazán lényeges,... az már megvolt a ballagásodon. de érted. az persze gyanús, ha épp egy film mutogatja ezt, de akkor működik, ha lemegyünk gyerekbe, és mi leszünk a kislány. és úgy viszont tök jól. olvasom, hogy a kislány román, és hogy a rendezőnek annyira tetszett, hogy az se zavarta, hogy nem tud angolul; olvasom, hogy a kislánnyal elhitették, hogy a felnőtt színész tényleg ágyhoz van kötve. szemét fölnőttek. olvasom, hogy a rendező tök büszke arra, hogy az egész filmben nincs számítógépes trükk, minden helyszínt 'eredetibe' vettek fel, tehát vagy nyolcvan helyen jártak a világban. váó! a kislányt is magukkal vitték mindenhova? olvasom hogy a rendezőt onnan kéne ismernem, hogy ő csinálta az r.e.m. losing my relegion klippjét, nahát. tök jó, hogy most már te is olvasol ilyeneket, igaz?

akkor már olyanokat is olvassál, amiket most ideírok, minthogy nekem a legjobban az eleje és a címe tetszett, mármint ahogy kezdődik, és hogy épp ez a címe; leszarom hogy spike jonesos, (az unkle klipp megvan?) meg unikum reklámos, szerintem zseniális. végre egy olyan nagyívű, gyönyörű színekkel, szép képekkel, és epikus (az mekkora már, amikor kérdezi a kislány, hogy mi az epikus történet, és erre azt mondja a gaz csávó, hogy olyan történet, amiben szerelem van, rablók, és indiában játszódik - szegény shakespeare lecsúszott) történettel operáló film, ami nekem is tetszik. utoljára a nagy hal volt ilyen. a forrás borzalmas, a benjamin visszafelé játszódó élete kevés, a zuhanás közben viszont elfelejtettem a való világot, és bakker, ez a lényeg, mi másért írnának át az emberek egymásnak filmeket? (amíg nem lopnál autót, nem lopnál táskát, vagy tévét, addig nyomj a cancelre, amikor 99%ban lejött a film, mert bizony ez bűn, ahogy az írott dvd is, ne tégy ilyet légyszíves!)

1 megjegyzés:

YellowChameleon írta...

ELNÉZÉST KÉREK A GIGANTIKUS OFF-ÉRT, DE MÁS ELÉRHETŐSÉGET NEM TALÁLTAM... EGY RÉGI E-MAILED VOLT MEG, ARRA ÍRTAM ELŐSZÖR, DE AZ MÁR NEM LÉTEZIK. ÚGYHOGY IDEHOZTAM A LEVELEM SZÖVEGÉT. EZT TÖRÖLD MAJD NYUGODTAN.

Cím: Egy régi embör a múltból

Szia!

Pusztai Dávid vagyok, egy alak régrűl, talán talán a FreeE-rűl... Hm,
vajon él-e még ez a címed... Vagy sebaj, elsuttogok itt magammal. Ja,
itt a nick-em, ha segít [Natural Sunset]

Szóval, ha esetleg nem veszed tolakodásnak, ajánlanék Néköd egy
downtempo mixet/válogatást amit idén készítettem.

A hivatalos PR szöveg szerint: "Szeretném bemutatni idei downtempo
mixemet/válogatásomat mely a filmzenei impressziók mellet nem
nélkülözi a post-rock és ethereal zöngéket sem. A mix szürreális,
édes-bús/melankólikus és depresszív számok elegye. A vászon készen
áll, indulhat a vetítés!"

Talán nem állna tőled távol ez a hangzásvilág. Ha kedvet érzel hozzá,
fogyaszd egészséggel! Komplett a cucc, képeket meg artwork-öt is
csináltam hozzá.

Tisztelettel: Dave a régmúltbúl

Natural Sunset - Cinematic Surface (2009)

01. Bruno Sanfilippo - inTROpassion
02. Marconi Union - Suburb 27
03. P.B.A.S. vs Trafik - Last House on the Left
04. Sounds from the Ground - Stampede
05. Rhian Sheehan - Standing in Silence pt. 12
06. Violet Vision - Heaven Underground
07. Urban Myth Club - Atlantic
08. Digitonal - After the First Death
09. Jon Hopkins - A Drifting Up
10. Rhian Sheehan - Standing in Silence pt. 8
11. Trentemoller - While the Cold Winter Waiting
12. Subheim - Stranded
13. Rhian Sheehan - Standing in Silence pt. 13
14. Nancy Wilson - Elevator Beat
15. Deaf Center - Limn

http://www.megaupload.com/?d=TMYVN560

http://www.sendspace.com/file/6vsc3h

http://www.rapidshare.com/files/224105595/ Natural_Sunset_-
_Cinematic_Surface__various_artists_- _2009_.rar.html